DANI CRNOGORSKE KULTURE 2015.

Kazališna predstava „Ruža sa dva mirisa“

Predstava Miris ruze 2015

Kazališna predstava „Ruža sa dva mirisa“ bit će održana 2. listopada 2015. u 20 sati u Kazalištu Vidra, Draškovićeva 80 u Zagrebu. Predstava je autorski projekt glumica Jelene Minić i Gorane Marković, a održava se u sklopu Dana crnogorske kulture 2015. koje organizira Zajednica Crnogoraca Hrvatske i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb. Program je realiziran uz pomoć Savjeta za nacionalne manjine i Ministarstvo kulture Crne Gore.
Predstava “Ruža sa dva mirisa” je rađena po motivima djela meksičkog pisca Emilija Carballidoa, a riječ je o komediji čija je radnja smještena u Crnu Goru s naglašenom dozom humora svojstvena crnogorskom mentalitetu. Zaplet se odvija u zatvorskoj čekaonici gdje dvije žene nakon nekoliko minuta razgovora shvate da čekaju istog muškarca koji je objema – suprug.
Glumica Gorana Marković, rođena 3. kolovoza 1975. u Novom Sadu, glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi prof. Branislava Mićunovića. Magistrirala je na istom fakultetu 2012., a angažirana je u Crnogorskom narodnom pozorištu.
Jelena Minić, rođena 24. prosinca 1983. na Cetinju, diplomirala je na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Mihajla Janketica. Od 2007. do 2008. igrala je u Pozorištu mladih u Novom Sadu, a pripravnički staž je odradila u pozorištu Zetski dom na Cetinju 2008. – 2009. Angažirana je u više predstava na repertoaru Crnogorskog narodnog pozorišta.
Predstava će biti izvedena i u Umagu 3. listopada 2015. te u Splitu 5. listopada 2015.
Ulaz je besplatan, ali predstava nije primjerena za gledatelje mlađe od 16 godina.

Pozivnica