DANI BIJELE TRAKE U ZAGREBU

U četvrtak, 26. svibnja 2016. u 19 sati u Kongresnoj dvorani Islamskog centra Zagreb, Prilaz Safvet – bega Bašagića 1 u Zagrebu, u sklopu Dana bijele trake održat će se tribina „Ubijenoj djeci Prijedora“.

Sujeluju; Fikret Bačić, predstavnik roditelja i inicijator izgradnje spomenika, Seida Karabašić, predsjednica Udruženja Prijedorčanki „Izvor“, Srđan Šušnica, kulturolog, aktivist za ljudska prava Banja Luka, Mirsad Duratović, vijećnik Skupštine grada Prijedora, i glazbenik Ismet Kurtović koji će interpetirati pjesmu «Posljednje pismo iz Bišćana». Moderator tribine je Ahmed Salihbegović.

Manifestacija Dani bijele trake u Zagrebu održava se u spomen na bošnjačke i hrvatske žrtve zločina koji se dogodio u Prijedoru i dolini rijeke Sane 1992. u BiH. Organizator je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji s udrugom Hrvatski dom-Ljubija i Udruženjem Prijedorčanki „Izvor“. Manifestacija se održava 26., 28. i 31. svibnja 2016. pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.