ČESTITAM VAM ŠTO STE IZBORILI SVOJIM RADOM OVE STIPENDIJE

Danas je u Gradskoj skupštini Grada Zagreba 86 učenika i studenata pripadnika romske nacionalne manjine dobilo ugovore za stipendije čime je nastavljena tradicija započeta 2012. godine. Učenici će dobivati mjesečno 2.700 kuna, a studenti 3.800 kuna. Uručivanje ugovara za stipendije upriličeno je s obilježavanjem Svjetskog dana Roma koji je čestitao Joško Klisović, predsjednik Gradske skupštine, obraćajući se prisutnima na početku programa. Klisović je istaknuo kako želi da Romi kroz obrazovni sustav ostvare svoje ambicije i doprinosu razvoju grada.

-Svaki zadovoljni građanin našega grada pridonosi tome da grad u cjelini bude kvalitetan. Vi dobitnici stipendije poticaj ste ne samo pripadnicima romske manjine nego i ostalima – rekao Klisović. Potom se okupljenima obratio gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević

-Čestitam vam Svjetski dan Roma i najsrdačnije vas pozdravljam na jubilarnoj, desetoj dodjeli stipendija za pripadnike romske nacionalne manjine. Doista mi je drago da smo nastavili ovu lijepu tradiciju i došli do prvoga jubileja, desete obljetnice dodjele stipendija. Ove godine podijelit ćemo 86 stipendija učenicima i studentima, povećali smo i broj te malo i iznos stipendija. Za učenike one iznose 2.700 kuna neto mjesečno, a za studente 3.800 kuna. Nije ovo samo naša zasluga nego i tradicija prošle vlasti koju nastavljamo te je nastojimo unaprijediti. Naša vizija grada Zagreba je multikulturalna,  multietična i tolerantna gdje svi imaju jednaka prava. Obrazovanje je osnovna poluga za osobnu afirmaciju i upravo stipendije služe za izjednačavanje šansi građana ovoga grada kako bi se razvili i ostvarili sve svoje potencijale. Čestitam vam što ste izborili svojim radom ove stipendije i želim vam puno uspjeha u radu – rekao je Tomašević. Događaju su prisustvovali Danijela Dolenec, dogradonačelnica, Ljiljana Klašnja, voditeljica odjela za nacionalne manjine, Raman Raki Fazlievski, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba, dobitnici stipendija, njihovi roditelji, te vijećnici VRMNGZ.