BOŽIĆ U RITMU TALIJANSKE KANCONE

Koncertom koji su 12. prosinca održali Nino Kos i Ema Firić u Talijanskom institutu u Zagrebu, pripadnici talijanske nacionalne manjine glavnog hrvatskog grada obilježili su početak božićnih blagdana. Tom prigodom okupili su se Talijani Zagreba, kojih brojčano nema koliko, primjerice u Rijeci, Istri i Dalmaciji, ali su vrlo aktivni te povezani i s talijanskom manjinom u Hrvatskoj i s matičnom državom Italijom. Stoga je ovaj koncert bio i još jedna prigoda da ugoste sunarodnjake, ponajprije Adrianoa Chiodija Cianfaranija, veleposlanika Italije u Hrvatskoj, saborskog zastupnika talijanske manjine dr. sc. Furia Radina, predsjednike vijeća i predstavnike nacionalnih manjina Grada Zagreba, te svoje prijatelje.

Prigodne pozdravne govore održali su Stefania del Bravo, direktorica Talijanskog instituta, i Oskar Arlant, predstavnik talijanske nacionalne manjine Grada Zagreba, koji je i organizator ovog koncerta, a dvoje mladih glazbenika oduševili su publiku izvedbom kancona; Occhi, Parla con me, Ricchi e poveri i Guantanamera. U programu su nastupili i najmlađi članovi Zajednice Talijana Zagreba, djeca koja su s učiteljicom Anamarijom pripremili razne recitale, pjesmice i klavirske kompozicije.

Talijani Zagreba tradicionalno organiziraju predbožićni koncert kojim ujedno i završavaju godišnje aktivnosti. Nakon koncerta uslijedio je domjenak na kojem su se prisutni opušteno družili te poželjeli jedni drugima sretne nadolazeće blagdane.