ALBANSKI UMJETNIK SAIMIR AHMETI IZLOŽIO FOTOGRAFIJE U ZAGREBU

Do 3. prosinca može se pogledati izložbu fotografija «Odvajanje» Saimira Ahmetija, koja je 29. studenoga otvorena u Galeriji MORH-a Zvonimir u Zagrebu. Radi se o albanskom fotografu koji prvi puta izlaže u Zagrebu, a izložbu je organiziralo Vijeće albanske nacionalne manjine Grada Zagreba. Ahmeti je u svijet umjetnosti ušao kao šestogodišnjak učeći svirati violinu, prvi kontakt s fotografijom imao je na umjetničkoj akademiji, a prve fotografije snimio je u kazalištu.

Izložbu je otvorio Shuip Ziberi, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba, a publici se obratio i Ahmeti. Otvorenje izložbe popraćeno je glazbom gitaristica Lucije Štivčević i Vanese Iličić.

Program su vodili albanski studeniti Fotina i Albert, a među uzvanicima isticali su se veleposlanik Kosova u Hrvatskoj Gezim Kasapolli, druga tajnica Veleposlanstva Albanije u Hrvatskoj Mariela Berliku, predstavnik Veleposlanstva Makedonije u Hrvatskoj Bashim Misimi, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Elizabeta Knorr, zamjenica pročelnice Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Grada Zagreba, Luka Mjeda, predsjednik Hrvatskog fotografskog centra, Melita Orešković, tajnica Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba, pripadnici albanske zajednice u Zagrebu te obožavatelji fotografije.