ALBANCI PROSLAVILI DAN NEOVISNOSTI I ZASTAVE REPUBLIKE ALBANIJE

Povodom proslave Dana neovisnosti i zastave Republike Albanije večeras je u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica održana promocija knjige Ekrema Ajrulija i Marina Mema. O knjizi su govorili Ismet Jonuzi-Krosi i profesor Xhelil Rufati. U glazbenom dijelu programa nastupila je Ketlin Pjalmi, poznata albanska pjevačica iz Skadra.

Proslavu i promociju knjiga organizirali su Vijeće albanske nacionalne manjine grada Velike Gorice i Zagrebačke županije i Zajednica Albanaca Zagrebačke županije. Memetali Zenuni, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine grada Velike Gorice, u obraćanju prisutnima podsjetio je na albansku povijest i zaželio dobrodošlicu veleposlanicima Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije u Hrvatskoj koji su pratili događaj, kao i ostalim posjetiteljima.

Među uzvanicima bila je i saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj, predsjednica skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije i predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije Salih Huremović, predstavnik mađarske nacionalne manjine ZŽ Imbro Berkeš i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine ZŽ Dragiša Pilipović.