AGIM AGUSHI POSTIGAO NOVI REKORD

Uzbudljivo je bilo u nedjelju 15. svibnja 2016. na automobilskoj stazi Sportsko rekreativnog centra Jarun na kojoj je održana sportska manifestacija – Obaranje rekorda: žongliranje lopte glavom u vožnji automobila. Agim Agushi, profesor matematike iz Vitije s Kosova, je oborio svjetski rekord u žongliranju lopte glavom. Agushi je vozio 500 metara automobil kabriolet i udarao glavom loptu. Do njega je sjedio suvozač koji mu je davao upute. Poslije je Agushi isto ponovio na dionici od 2200 metara, ali sjedeći iza vozača i žonglirajući. Agushi je nositelj jedanaest svjetskih i dva Guinnessova rekorda u žongliranju lopte glavom.

U Zagrebu boravi nekoliko dana, a jučer je žongliranjem uveseljavao Zagrepčane na Cvjetnom trgu, Kaptolu, Griču i Markovu trgu. Nastupao je i u brojnim gradovima Europske unije te u u Dubaiju u UAE.

– U žongliranju mi pomaže znanje matematike jer je važna brzina kojom udaram loptu, kao i brzina vjetra. Ali u ovom slučaju je još važnije fizika – izjavio je Agushi koji za mjesec dana nastupa u Veneciji gdje će žonglirati u gondoli na venecijanskim kanalima, a već je to radio i na otvorenom moru te u bazenu.

Pokrovitelj manifestacije bio je Grad Zagreb, a organizatori Albansko društvo u Hrvatskoj – Shkendija i Vijeće albanske nacionalne manjine Grada Zagreba kojeg je predstavljao Šuip Ziberi predsjednik. Agushiju veliku podršku pruža i bivši nogometaš Ardian Kozniku.