AD LIBITUM ODUŠEVIO A CAPPELLA GLAZBOM

Predbožićni koncert vokalne skupine “Ad Libitum” u Talijanskom institutu u Zagrebu okupio je brojnu publiku koja je uživala u “a cappella” izvedbi talijanskih pjesama. Program je, kao i proteklih godina u skladu s božićnom tradicijom, organizirao Oskar Arlant, predstavnik talijanske nacionalne manjine Grada Zagreba,

-Kao predstavnik talijanske nacionalne manjine Grada Zagreba koristim ovu priliku da vas ukratko upoznam s njenim djelovanjem. Zadovoljstvo je reći da iz godine u godinu zajednica sve bolje djeluje, što se ogleda u sve većem broju deklariranih članova, s 250 broj se povećao na 300 u posljednjih četiri godine, kao i ostalih članova ljubitelja talijanskog jezika i kulture – rekao je Arlant te zahvalio na trećem izboru za predstavnika talijanske nacionalne manjine Grada Zagreba. Zahvalio je Arlant i na velikoj podršci Gradu Zagrebu, Uniji Talijana, Veleposlanstvu Italije u Zagrebu i Stefani Del Bravo, direktorici Instituta, te svima čestitao nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane.

Ženska vokalna skupina Ad Libitum imala je doljiv nastup, a radi se o sastavu koji od 2010. djeluje u sklopu Talijanske zajednice Brtonigle u Istri. Članice ove glazbene skupine su Ines Selar, Alice Tončić, Dionea Sirotić, Elisa Starčević, Petra Grace Zappollato, Giulia Dussich, Chiara Bonetti i Lora Pavletić. Ad Libitum nastupa po Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji i Austriji, nastupao je i u Švedskoj, a dobitnik je i nekoliko nagrada na međunarodnim natjecanjima zbornog pjevanja.

U publici koja je ispunila dvoranu Instituta do posljednjeg mjesta isticali su se Raško Ivanov, predstavnik bugarske nacionalne manjine Grada Zagreba, i Daniela Dapas, predsjednica Zajednice Talijana u Zagrebu.