A KOME NIJE DO SMIJEHA?!

Smijmo se! Smijeh liječi dušu i tijelo. Humor ne rješava probleme, ali ih može umanjiti. Ako se od srca smijemo, teškim mislima nema mjesta. Danas često živimo preozbiljno, a smijeh mijenja odnos prema problemu nabolje i omogućuje nam da gledamo na život iz drugačije, vedrije perspektive.

Slijedom toga, u organizaciji Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba, 6. travnja 2017. godine u Art kinu Grič u Zagrebu održana je večer smijeha na makedonski način. Na stand-up komediji – one man show, nastupio je popularni makedonski komičar Bojan Velevski iz Skopja. Na samom početku predsjednik Vijeća, Tome Apostoloski, pozdravio je publiku među kojom je bila i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, Kostadinka Velkovska, te je potom prepustio pozornicu Velevskom da svojim jedinstvenim smislom za humor odradi jednosatnu terapiju smijeha i ispuni prostor pozitivnom energijom. Kroz pošalice i komične zgode iz svakodnevnog života, popraćene kreativnim gestikulacijama i grimasama, Bojan se dotaknuo aktualnih tema našeg doba, muško-ženskih odnosa, života u Makedoniji, kao i onih duhovitih na svoj račun. Sve u svemu, bila je to zabavna večer puna zdravog smijeha kojeg je publika zdušno upijala i oduševljeno nagrađivala gromkim aplauzima.

Bojan Velevski je prvi makedonski komičar koji je nastupao pred hrvatskom publikom. Nastupao je u „Studiju smijeha“ i na najeminentnijem stand-up festivalu na Balkanu „PANČ“ u Zagrebu, a u Makedoniji su njegovi brojni nastupi uvijek rasprodani. Mlad, talentiran, duhovit i romantičan, svakim danom osvaja sve brojniju publiku željnu smijeha. A kome nije do smijeha?!